Zo komen studenten in Gent de corona tijd door

Gent staat bekend als echte studentenstad. Normaal gesproken is de stad ieder weekend gevuld met feestende studenten, die hun kot verlaten voor een avondje karaoke of dansen. Helaas behoort dat, sinds corona haar intrede heeft gemaakt, inmiddels tot het verleden. Maar hoe komen de studenten in Gent nu hun dagen door? Een noodkreet van een eenzame vriendin in Gent liet me het mooie Amsterdam verlaten om af te reizen naar deze studentenstad. 

Mijn vriendin, ook wel Angela genoemd, is een paar maanden geleden richting Gent verhuisd. Ze is daar, zoals ze het zo mooi in Belgie noemen, op kot gegaan met nog 4 andere studenten. Nog voordat ze het studentenleven in Gent kon ervaren gooide corona roet in het eten. Gelukkig heeft ze 4 leuke huisgenoten om die tijd mee door te komen, maar toch is het natuurlijk niet waar je op hoopt. Tijd voor een bezoekje van eigen bodem dus.

Eten, drinken en gamen

Bij aankomst werd het me eigenlijk al gelijk duidelijk waar de studenten hun tijd mee vullen tijdens de gedeeltelijke lockdown: bier drinken, eten en gamen. In de gezamenlijke woonkamer lagen de pizzadozen nog net niet tot het plafond gestapeld en de bierkratten konden bijna de gipsplaat vervangen die als muur diende. Verbaasd was ik niet, het beeld wat ik van te voren in mijn hoofd had was meteen bevestigd.

De 4 andere bewoners van het studentenhuis bleken volwaardig gamers te zijn, die ook niet vies zijn van een LAN-party hier en daar. Angela is zelf geen gamer, maar zelfs zij had gamen als hobby opgepakt. Waarbij de mannen er op los schoten in Call of Duty, begonnen Angela en ik aan Sims. Waarbij we vroeger urenlang dit spel konden spelen, was de lol er nu snel vanaf. Ouder worden heeft ook alleen maar nadelen.

Nostalgie met een twist

Na het naar binnen werken van de bestelde pizza ging de game avond bij de studenten volop door. Dit keer niet in de vorm van een videogame, maar oud Hollands, en blijkbaar ook Vlaams spel; sjoelen. En het zouden geen studenten zijn als ze dit spel niet hadden omgetoverd tot drankspel. We hadden 3 teams van 2, waarbij elk team zijn eigen deel van de sjoelbak had. Het team met de meeste schijven in had bak had verloren en moest het aantal schijven als slokken consumeren. Zelf had ik nog nooit van deze variant gehoord, maar creatief met spellen zijn ze in ieder geval wel in Gent. 

De studenten in Gent komen dus vooral hun dagen door met gamen, van online games tot ouderwetse bordspellen. Het hebben van gamen als hobby komt erg vaak voor, let er echter op dat dit geen verslaving wordt. Een gameverslaving kan ernstige gevolgen hebben voor de persoon in kwestie en familie en vrienden. Mocht je het idee hebben dat je last hebt van een gameverslaving schroom niet om professionele verslavingszorg in te schakelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *