Waarom zou je een Raspberry Pi kopen?

Raspberry Pi kopen

Een Raspberry Pi is een singleboardcomputer gebaseerd op een ARM-processor. Een Raspberry Pi kopen kan dan vaak ook al voor een scherpe prijs. De Raspberry Pi bestaat in verschillende versies. En werd gemaakt aan de universiteit van Cambridge. Het apparaat was bedoeld voor educatieve projecten.

Projecten met de Raspberry Pi

  • Raspberry Pi project: Rekenmachine in Python programmeren
    In dit project ga je leren hoe je met een rekenmachine kunt programmeren in Python. Dit is een ‘’makkelijk’’ project met de Raspberry Pi, je hebt hierbij de Thonny Python IDE nodig. Deze staat geïnstalleerd op de Raspberry Pi OS. Je leert hoe je verschillende functies en statements kunt toepassen. Hiermee leer je de basisfuncties van de python.
  • Raspberry Pi project: Installeer Domoticz
    In dit project leer je hoe je Domoticz installeert op de Raspberry Pi. Hiermee kun je de domotica in jouw huis via een webbrowser aansturen. Dit is wederom een beginnersproject, je kunt dit doen als je nog niet veel verstand hebt van de Pi.
  • Raspberry Pi project: Pi-hole ad blocker
    In dit project gaan jullie leren hoe je een Raspberry Pi gebaseerde ad-blocker opzet voor je laptop. En een aantal andere apparaten of zelfs je hele netwerk. De ad-blocker uit dit project is gebaseerd op Pi-hole. Wat is een Pi-hole? Een Pi-hole is een software speciaal voor de Raspberry Pi. De Pi-hole kan ook eventueel op krachtigere servers draaien. Ook dit project is voor beginners, maar ook leuk voor iedereen die al wat kan met de Raspberry Pi.

Ben je al overtuigd?

Je hebt nu een aantal projecten te zien gekregen. Hopelijk heb je nu een beter beeld gekregen over wat je precies kunt met de Raspberry Pi. Op de website van www.elektronicavoorjou.nl kun je nog veel meer projecten vinden met de Raspberry Pi.

Je weet nu wat je kunt met een Raspberry Pi. Ondanks dat ben je misschien nog steeds niet overtuigd om hem te kopen. Dat kan natuurlijk. Daarom vertel ik je nog wat meer over de Raspberry Pi. Met de Raspberry Pi kun je vrijwel alles wat je met een computer kunt. Vandaar dat mensen het ook wel een minicomputer noemen. Je kunt bijvoorbeeld gewoon je lievelingszanger of -zangeres opzoeken op internet. Je kunt ook gewoon je lievelingsyoutuber bekijken vanaf de Raspberry Pi. Daarnaast kun je enorm veel projecten uitoefenen met de Raspberry Pi. Online kun je nog veel meer informatie vinden over de mogelijkheden van een Raspberry Pi.

Raspberry Pi kopen

Waar kan ik een Raspberry Pi kopen?

Je kunt een Raspberry Pi op een heleboel plekken kopen. De beste ervaring is natuurlijk belangrijk! En over het algemeen is Elektronica Voor Jou een zeer goede website om jouw Raspberry Pi aan te schaffen. Conclusie
We hebben gekeken naar projecten die mogelijk zijn met de Raspberry Pi, dit waren er maar een paar en vooral voor beginnende gebruikers. Er zijn er natuurlijk ook projecten voor gevorderden! Die zijn online te vinden. Daarnaast hebben we gekeken naar andere die kunt met de Raspberry Pi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *