Thuis de perfecte game room maken doe je zo

Nu de winterse dagen weer zijn aangebroken zitten we allemaal weer meer binnen en met de nieuwe afgekondigde lockdown lijkt het er ook niet op dat we binnenkort weer snel naar buiten gaan en dingen gaan ondernemen. Al vanaf de zomer zijn veel mensen bezig om hun huis op te ruimen en deze klaar te maken voor de donkere maanden die we veel binnen doorbrengen. Een schoon en opgeruimd huis geeft een rustig gevoel en het is dan ook heerlijk om ruimtes eens anders in te richten. Misschien kom je er wel achter dat je met een andere indeling veel meer ruimte overhoud of dit bijvoorbeeld een stuk praktischer is. Vergeten kamers kun je omtoveren tot praktische ruimtes of hobbykamers. Hoe je de ruimte kunt omtoveren tot game room waar je je favoriete games urenlang kunt spelen lees je hier.

 

Benodigdheden

Goed, je hebt de beslissing genomen om de zolderkamer om te toveren tot game room. Dan begin je bij het samenstellen van een lijst met alle benodigdheden. De ruimte die je thuis hebt voor de game room is natuurlijk van invloed op de hoeveelheid spullen die er in de ruimte komen te staan en de grootte daarvan. Speel je vooral games op de pc? Zorg dan voor een fijn bureau, goede game stoel en uitgebreide gaming pc. Let bij het kiezen van een stoel op de kwaliteit, het ontwerp en natuurlijk de prijs. Probeer de stoel uit voordat je hem koopt, het is belangrijk dat de stoel ergonomisch is. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je een tijd lang lekker kunt zitten.

 

Gaming console

Jouw voorkeur kan natuurlijk ook uitgaan naar een gaming console in plaats van een pc. Zorg dan voor een tv-meubel waar je de console op kwijt kunt, een groot scherm en een lekkere comfy bank. Een fijne bank waar je lekker op kunt zitten – of liggen – is essentieel en geeft ook nog eens wat sfeer aan de ruimte. Een win-win situatie dus. Je zult ook een aantal accessoires nodig hebben. Denk aan een goede headset, controllers, racesturen, vr-brillen en natuurlijk de console zelf. Afhankelijk van de games die je speelt heb je deze accessoires in meer of mindere mate nodig.

 

Verlichting

Tot slot moet je goed nadenken over de verlichting in de game room. Het is in ieder geval belangrijk dat je de verlichting kunt dimmen. Zo kun je de hoeveelheid licht gemakkelijk zelf instellen en ongestoord blijven gamen. Belangrijk voor de sfeer in de ruimte, maar ook voor je ogen. Het is niet goed om in een donkere kamer urenlang naar een fel scherm te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *