Nintendo Game Boy Advance oud en vertrouwt

Nintendo Game Boy Advance oud en vertrouwt.

“Vroeger was alles beter” zeggen ze wel is. Vaak is dat oude mensen praat. Maar bij deze draagbare spelcomputer, handheld, klopt deze uitspraak zeker. We hebben het natuurlijk over de handheld die veel kinderhartjes sneller liet kloppen, de Nintendo Game Boy Advance

De Game Boy Advance, vaak afgekort met GBA, is een gameconsole die je overal mee naar toe kan nemen. Het is een opvolger van de game Boy Color en de voor loper van de Nintendo Advance SP. Dit pracht ding werd uitgebracht op 22 juni 2001. De dag dat die uit kwam stonden er lange rijen voor de winkels. Toen de tijd kon je nog niet online je spullen bestellen. 

Was de Game Boy Advance een voorloper op zijn tijd? 

Als we de Game Boy Advance reviews van die tijd moeten geloven was de Game Boy Advance een handheld die je moest hebben. Het was de eerste handheld met een 32-bit-processor. Ook waren de cartridges waar de games op stonden de helft kleiner dan zijn voorgaande cartridges. De populaire Game Boy Advance-handheld werden tussen 2001 en 20210 zo’n 81,5 miljoen keer verkocht. Hier mee staat die op plek 4 van best verkochte Nintendo gameconsoles en handhelds. Op nummer een van die lijst staat de Nintendo DS, gevolgd door de Game Boy en de Wii. 

In begin van 2003 kwam Nintendo met een nieuwe versie van de Game Boy Advance de Game Boy Advance SP. Deze versie had een intern lampje in het scherm waardoor je in het donker kon spelen. Nu kon je overal en altijd je favorieten games spellen. 

Goude Game Boy Advance SP

De Game Boy Advance SP die op 28 maart 2003 in Europa uitkwam kosten toen die uit kwam € 129,99. De eerste korting kwam vijf jaar later om de hoek kijken, rond 31 januari 2008. Nu kan je een Game Boy Advance SP voor rond € 60 euro bemachtigen. Maar er is nog steeds een bijzondere Game Boy Advance SP die duurder is als echt goud. We hebben het over de Gouden Legend of Zelda Game Boy Advance SP die nu voor ongeveer € 16.600 over de toonbank gaat. Van deze variant zijn in totaal zeven gemaakt. Deze waren gemaakt om de lancering van The Legend of Zelda Minish Cap te vieren. 

De Gouden Legend of Zelda Game Boy Advance SP handheld is compleet in goud ondergedompeld, waardoor de waar van € 16.600 wel te begrijpen is. Er gaan verhalen rond dat een koper deze handheld ooit voor 100 euro heeft gekocht. De verkoper zal nu wel balen dat die de waarde niet heeft kunnen inschatten en het voor zo weinig geld heeft verkocht. De koper zal daar in tegen nu een gat in de lucht springen als die ziet hoeveel zijn Gouden Legend of Zelda Game Boy Advance SP nu waard is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *