Internet en zoekmachines vandaag de dag

Een toenemend percentage van de wereldbevolking heeft toegang tot internet. 90% van de onlinegebruikers in de wereld gebruikt zoekmachines. Wereldwijd worden er dagelijks meer dan 3 miljard zoekopdrachten op Google uitgevoerd. En altijd op Google elke dag meer dan 20% van de zoekopdrachten is nog nooit eerder uitgevoerd. Dit brengt veel zoekmachine marketing kansen met zich mee!

Zoekmachines zijn inmiddels stevig in het besluitvormings- en aankoopproces van consumenten gekomen, ze zijn een echt ontmoetingspunt geworden tussen vraag en aanbod. Het is daarom erg belangrijk om gebruikers te kunnen onderscheppen wanneer ze informatie zoeken over bepaalde producten of diensten. Door zichtbaar te zijn op zoekmachines met de representatieve zoekmachine marketing zoekwoorden van jouw producten of diensten, wordt je bereikt en gekend door potentiële klanten en communiceer je jouw toegevoegde waarde net wanneer mensen op zoek zijn naar antwoorden op hun behoeften over een bepaald onderwerp. Het wordt daarom van strategisch belang om de aanwezigheid op Google, in Nederland de meest gebruikte zoekmachine met een marktaandeel van meer dan 90%, in jouw marketingplan te integreren.

Zoekmachinemarketingcampagnes

Tegenwoordig kun je de zoekmachine marketing activiteiten op zoekmachines niet langer negeren, dat wil zeggen, het meten, verzamelen, analyseren en rapporteren van internetgegevens om het gebruik van het web te begrijpen en te optimaliseren. Door een campagne voor positionering op zoekmachines te plannen ( SEO – Search Engine Optimization) helpt het om de aanwezigheid op het internet efficiënter te maken en te verbeteren , de zichtbaarheid van jouw site te vergroten en zo het bedrijf en de producten bekend te maken of de diensten aan potentiële nieuwe klanten die informatie op het internet krijgen, om leads te verzamelen of nieuwe klanten te vinden, om de naamsbekendheid te vergroten of om relaties met de vaste klanten te onderhouden en te verbeteren en zo hun loyaliteit op te bouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *