De leukste kaartspellen

De leukste kaartspellen speel je over het algemeen met een groep of vrienden of met je familie. Het leuke aan deze kaartspellen zijn dat je eindeloos ermee door kan gaan. Naast dat je kaartspellen hebt die je met een groep kan spelen, zijn er eventueel ook kaartspellen die je in je eentje uitvoert. Deze kaartspellen worden ook wel eens solitaire kaartspelletjes genoemd. Omdat er talloze uitvoeringen van kaartspellen zijn en ieder zijn specifieke doel van het spel heeft. Vind je hieronder een lijst voor de leukste kaartspellen alleen en voor een hele groep vrienden of familie! 

Patience 

Aan patience kun je wellicht denken aan geduld. Niet is minder waar. Patience is de Franse naam voor geduld. Tijdens het spelen van het spel moet je dit ook hebben. Het doel van het spel is dat je de verschillende kaarten in oplopende volgorde bovenop elkaar legt, waardoor je een reeks maakt van alle waarden die een speelkaart kan hebben. Maar echter hangt dit af hoe je de kaarten heb geschud en of dit wel of niet mogelijk is. De volgorde bepaalt doordat de laatste kaarten van een reeks aflopend moet zijn. Het spel wordt steeds interessanter als je het helemaal door hebt! En daarom ook niet te missen in de lijst van de leukste kaartspellen. Dit spel vind je overigens online. Ook is de kans grootst dat je deze spel vast in je computer hebt. Want het spelen van het spel begon namelijk hier waardoor de populariteit van het spel is blijven groeien. Wil je Gratis patience spelen? Op het internet zijn er vele opties waar je terecht kunt.

Hartenjagen 

Net als Patience is de spel hartenjagen vooral bekend omdat het spel al snel op de Windows computers gespeeld kan worden, het gaat dan om de klassieke versie. Het spel daarentegen met Patience  speel je voor vier spelers waarin gebruik wordt gemaakt van het gehele kaartspel. Dit aantal bestaat uit 52 kaarten, zonder dat de jokers zijn meegeteld. Het doel van het spel is om zo min mogelijk punten te behalen. Het spel eindigt als iemand 100 punten heeft behaald. De speler met de laagste score wint. Voor nog meer spannende kaartspellen, vind je deze overigens op de website. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *