De leukste gezelschapsspelletjes van 2020

Het is inmiddels al weer december. Het rampjaar 2020 is voorbij gevlogen. Een einde van een jaar is een moment om terug te kijken op het jaar maar ook om lijstjes te gaan maken. In deze blog hebben wij een aantal leuke bordspelletjes onder elkaar gezet. Perfect om met elkaar te spelen nu het buiten koud en donker wordt maar thuis warm is en overal lichtjes hangen.

Rummikub

Bij dit spel is het de kunst om op tafel te komen met een cijferreeks die optelt tot 30. Daarna mag je door nieuwe reeksen aan te leggen en bestaande reeksen aan te vullen of te wijzigen proberen de 14 stenen waarmee je het spel begon van je bordje af te krijgen. Wanneer je dit spel met kaarten speelt wordt het jokeren genoemd.

Monopoly

Dit spel is de veroorzaker van vele familieruzies en vrienden onenigheden. Vooral het feit dat bijna elke Nederlander dit spel speelt volgens andere regels maakt het een spel waarbij valsspelen vaak voorkomt en verliezen frustrerend is. Dit spel is uitgebracht in vele uitvoeringen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Nederlandse uitvoering waarbij de Haagse, Rotterdamse en Amsterdamse straten de meeste waarde vertegenwoordigen. Het doel van het spel waarbij je door het werpen van een dobbelsteen met een poppetje over een bordspel loopt met het doel huizen te kopen en je gebieden uit te breiden. Het klinkt makkelijk maar er is strategie bij nodig om dit spel te winnen.

Scrabble

Woorden met een X, woorden met een Y of woorden waar een Q in voorkomt zijn voor de gemiddelde Nederlander vaak moeilijk neer te leggen. Het spel beloont een geldig woord met deze letter of letters dan ook met veel punten. De online versie van dit spelletje is bekend geworden onder de naam Wordfeud. Deze online versie heeft het afgelopen jaar een enorme populariteit vergaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *